Dy shqiptarët Desar Xhakolli dhe Astrit Baja kapën në ‘shtëpinë e barit’ në Britani, droga arrinte vlerën e 100 mijë paund

Dy shqiptarët Desar Xhakolli dhe Astrit Baja kapën në ‘shtëpinë e barit’ në Britani, droga arrinte vlerën e 100 mijë paund

Dy emigrantë të paligjshëm shqiptarë janë kapur nga policia britanike pasi gjetën 100,000 paund të ardhura nga shtëpitë e barit.

Dy shqiptarët, Desar Xhakolli dhe Astrit Baja e kishin mbjellë 73 bimë në një fabrikë të sofistikuar kanabisi në  rrugët e Hull-it  pasi u lajmërua kur pronari i një shtëpie u përpoq të ndryshonte bravat dhe papritmas zbuloi për ta.

Policia ka zbuluar brenda Xhakollin dhe Bajën. Kishte 73 bimë kanabisi dhe një strukturë të sofistikuar, duke përfshirë dritat, transformatorët, telat dhe disa thasë me dhe dhe pleh.

Dy shqiptarët Desar Xhakolli dhe Astrit Baja kapën në ‘shtëpinë e barit’ në Britani, droga arrinte vlerën e 100 mijë paund
 Dy shqiptarët Desar Xhakolli dhe Astrit Baja kapën në ‘shtëpinë e barit’ në Britani, droga arrinte vlerën e 100 mijë paund

Bimët kishin një rendiment të mundshëm prej 55 g kanabis skunk të korrur për secilën bimë, duke bërë një total të mundshëm prej 4.02 kg. Policia gjeti gjithashtu dy kuti të mëdha kartoni që përmbanin një 8.91 kg kanabis skunk, me një vlerë të mundshme në rrugë prej 89,100 £.

Xhakolli kishte 400 £ dhe Baja 180 £. Të dy u deklaruan fajtorë mbi bazën se ishin kopshtarë.

Xhakolli kishte mësuar anglisht gjatë kohës që ishte në paraburgim. Ai kishte kaluar provimin e tij të fundit dhe shpresonte të bëhej berber përfundimisht dhe ta linte këtë çështje pas vetes.

Denis Xhakolli ka qenë i arrestuar në vitin 2016 në Berat pasi në banesën e tij është gjetur nga efektivët e policisë një armë gjahu, pa leje dhe një sasi prej 25 gram lëndë narkotike marijuanë. /gj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *